Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Д-р Христиана Бацелова: Мама ги защити от HPV

Епидемиологът д-р Христиана Бацелова даде личен пример, като защити дъщерите си от HPV-свързаните заболявания с ваксина.

Чуйте какво сподели експертът на специалното издание на Пощенска кутия за приказки и Коалиция HPV – ВИЖ СЕГА, МОЕТО МОМИЧЕ, което се проведе на на 08.05.2024 г. в Allure Exclusive Bar, Пловдив.

Д-р Христиана Бацелова е специалист по Епидемиология на инфекциозните болести и член е на International epidemiological association (IEA). Тя поставя първата ваксина в историята на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в Пловдив. Участвала е в експертни срещи по епидемиология към Министерството на здравеопазването. През 2022 г. е част от работна група към Министерски съвет. Член е на коалиция HPV.

Събитието беше част от информационната кампания на Коалиция HPV “Защити бъдещето им”, в подкрепа на повишаване на ваксинационното покритие срещу HPV-свързаните заболявания. 🧚Любимите момичета, Силвия Петкова, Гери Турийскa, Керанa, Красимира Хаджииванова и Алена Вергова разказаха вълнуващи истории за майки и деца, за страхове и смелост, за трудности и малки победи.

Поставихме ребром въпроса за най-иноватияния начин, по който можем да защитим бъдещето на децата си – 9-валентната ваксина срещу #HPV, която предпазва от развитие на HPV-свързани онкологични и други заболявания.

Всичко за новата ваксина научете на hpvcoalition.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ