Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Книга за родители на деца със сърдечни заболявания

Уважаеми родители, тази книга създадохме за Вас. В нея Ви предлагаме медицинска и психологическа информация, поднесена по лесно достъпен начин. Целта е тя да бъде възприета от хора без медицинско образование и да разкрие специфики около сърдечните заболявания при децата, с които е важно родителите да са запознати.

Какво трябва да знаем, за да помогнем

Нашата цел е да Ви помогнем да разберете същността на заболяването, да оцените правилно някои от оплакванията на детето си и какви са стъпките, които ние лекарите ще предприемем, за да помогнем на детето Ви.

 

В книгата са изложени схематично отделните сърдечни заболявания, какви са последиците върху развитието на детето, какви оплаквания може да очаквате. Описват се отделните методи на изследване, които ще се направят на Вашето дете, за да се постави точната диагноза, начините и сроковете за лечение.

 

Тази книга не изчерпва всички заболявания, нито тяхното многообразие, както и вероятно няма да отговори на всичките Ви въпроси, които възникват във връзка със състоянието на Вашето дете. Така че, за Вас е много важен контактът с лекуващия лекар – детски кардиолог, който ще Ви обясни в детайли състоянието на детето Ви, както и плановете за лечението му.

 

Ние се надяваме, че ще можем да Ви помогнем да се справите с Вашите чувства и да ги насочите в позитивна посока, както и да минете през всички емоции и преживявания, които заболяването на Вашето дете ще Ви поднесе. Надяваме се тази информация да Ви бъде полезна.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ