Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Подкаст за пациента: Психично здраве и начин на живот при атопичен дерматит – уебинар с експерти

Eкспертът по дерматология д-р Виолина Тодева и психиатърът д-р Румяна Динолова отговаряха на пациентски въпроси за психичното здраве и начина на живот при атопичен дерматит в Подкаст за пациента – на живо във Facebook на 15 януари 2024 г.

Модератор бе Елена Цонева-Папуджиева, Портал на пациента.

Уебинарът е част от информационната кампания „Отново в кожата си“, подкрепена от Портал на пациента.

Избрахме 15 януари, смятан за “най-депресивният ден в годината”, за да насочим вниманието към пациентите, за които диагнозата “атопичен дерматит” превръща всеки ден в психологическо предизвикателство.

💢Болка 💢Нетърпим сърбеж 💢Прикриване на лезиите 💢Кръв 💢Безсъние 💢Отсъствие от работа и училище 💢Срам 💢Ниско самочувствие 💢Тревожност 💢Депресия…

Атопичният дерматит е много повече от “просто кожно заболяване” и изисква мултидисциплинарно внимание, което включва подкрепа за преодоляване на социалната стигматизация и нейните последствия върху психиката на пациентите.

Във видеото говорим за рисковите фактори, обострящи атопичния дерматит и даваме полезни съвети за промени в начина на живот, които могат да подобрят състоянието.

В България е налична безплатно иновативната терапия за пациентите над 12-годишна възраст с тежка форма на заболяването, която дава много бърз ефект. Научете за нея от експертите.

ℹ️ Видеото е с информативен характер и не замества медицинска консултация и терапия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ