Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Терапевтична област

Атопичен дерматит | Усложнения и придружаващи заболявания

Какви са възможните усложнения ако имам атопичен дерматит? Вярно ли е, че покрай атопичния дерматит могат да се появят и допълнителни заболявания? Въпреки че не е животозастрашаващо състояние, атопичната екзема може да окаже значително влияние върху качеството на живот. Някои от усложненията на атопичния дерматит включват: Кожни инфекции – сухата, напукана кожа, свързана с атопичен дерматит, може да създаде входна

Виж повече »
Терапевтична област

Множествен миелом | Усложнения

Усложненията при множествен миелом включват:9 Този материал не е предназначен за здравни специалисти и е наличен за обществото само с информационна цел. Същият не трябва да бъде използван за поставяне на диагноза или лечение на здравословен проблем или заболяване. Материалът не е предназначен да замести консултация с лекар. При нужда от съвет, моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

Виж повече »
Терапевтична област

Предсърдно мъждене | Усложнения

Редовните медицински прегледи при лекуващия специалист могат да помогнат за предотвратяване на усложнения. Но ако не се лекува, предсърдното мъждене може да  доведе до усложнение  и дори до смърт. Сериозните усложнения включват сърдечна недостатъчност и инсулт. Медикаментите и начинът на живот в комбинация могат да помогнат за предотвратяването им при хора с предсърдно мъждене.
Виж повече »