Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Мисия

ПОРТАЛ НА ПАЦИЕНТА е посветен на най-честите социално-значими заболявания в областта на кардиологията (сърдечна недостатъчност, хипертония), диабета (метаболитен синдром, преддиабет, диабет тип 1 и тип 2), щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, рак на щитовидната жлеза, репродуктивни проблеми), онкологията (рак на дебелото черво, тумори на глава и шия, рак на женски органи), неврологията (множествена склероза, паркинсон, епилепсия) и ревматологията (болест на Бехтерев, ревматоиден артрит, псориатичен артрит, остеопороза).

Социално значимите заболявания могат да бъдат определени като болести на съвременния начин на живот, но за съжаление често са и генетично предопределени. Тези заболявания са социално значими, защото са основата причина за смърт и/или влошаване на качеството на живот сред населението по целия свят. Те обхващат големи групи от хора в трудоспособна възраст, дори често в млада възраст, лечението им е скъпо и, въпреки че са често срещани, за тях все още не се знае достатъчно .

Именно тези факти са в основата на идеята ни да създадем ПОРТАЛ НА ПАЦИЕНТА. Ние сме организации, които обединяват пациенти със заболявания в областта на кардиологията, неврологията, диабета, щитовидната жлеза, онкологията и ревматологията. А това означава, че сме преминали през много трудни моменти – както в поставянето на правилна диагноза, така и в намирането на подходящо лечение. Нещо, което искаме да спестим на вас.

 

В ПОРТАЛ НА ПАЦИЕНТА ще намерите информация, която е:

  • Достоверна (Статиите тук се пишат или минават през проверка от лекари във всяка от областите.)
  • Полезна (Темите, за които пишем, са тези, с които ние сами сме се сблъсквали не веднъж.)
  • Актуална (Стремим се да следим последните новости в диагностицирането и лечението на социално-значимите заболявания.)
  • Изчерпателна (Твърдо вярваме, че думите на Мечо Пух „колкото повече, толкова повече“  са най-приложими, когато става дума за здраве 🙂
  • Достъпна (Знаем колко сложен и трудно разбираем може да бъде медицинският език, затова имаме журналисти, които ни помагат да обясняваме сложните неща по прост начин).

Порталът е предназначен, освен за хора, които страдат от заболяване в някоя от посочените области, но и за тези, които се грижат за тях. Порталът е и за всички, които знаят, че здравето е най-голямата ценност – за нас и най-близките ни хора!