Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Наследствен ангиоедем | Лечение

Лечението на наследствения ангиоедем включва терапия на внезапните пристъпи и предотвратяване на атаките.

По време на пристъп пациентът може да се нуждае от кислород или интравенозни течности за облекчаване на симптомите. Внезапните атаки, засягащи горните дихателни пътища, могат да изискват интубация, ако са налице симптоми на затруднено дишане или респираторен дистрес.

Научете колкото се може повече за наследствения ангиоедем, за да можете да вземате информирани решения относно лекарствата, с които трябва да бъдете предпазливи.

Ако разберете иницииращите фактори за атаки при Вас, ще можете да ги избегнете. Може да проследявате атаките и симптомите си в дневник, за да идентифицирате тригерите. Ако детето Ви има наследствен ангиоедем, обърнете внимание на всички промени в поведението, които виждате преди атака.

Уверете се, че всички членове на семейството знаят за състоянието и какво да направят, ако настъпи пристъп.

Запомнете: Всяко подуване в гърлото е спешно състояние! Вземете лекарствата си при пристъп и се обадете на спешна помощ.

Тази информация не трябва да бъде използвана за поставяне на диагноза или лечение на здравословен проблем или заболяване. Същата не е предназначена да замести консултация с лекар. При нужда от съвет, моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ