Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Стартират безплатни прегледи за хора с тежък атопичен дерматит

Четиримесечната кампания в София провежда д-р Катя Захариева

Д-р Катя Захариева стартира втора кампания за безплатни прегледи за пациенти с тежък атопичен дерматит. Това са хора с тежко възпаление на голяма част от кожата, съпроводено с непоносим сърбеж, а понякога и със засягане на дихателната, нервната и храносмилателна система.

Прегледите ще се извършват в продължение на четири месеца всяка сряда и петък от 10ч. до 12 ч, след предварително записване на телефон 0892226019

Адрес: София, ул. „Илия Бешков“ 1 , кабинет №216 в ДКЦ – 28 – Научно-производствена зона Искър.

Пациентите трябва да са навършили 12 години  и е препоръчително да идват с медицинска документация за предшестващо лечение на заболяването.

„При пациентите с тежък атопичен дерматит е нарушена кожната бариера, което дава възможност на стафилококи и други болестотворни бактерии да утежнят възпалението на кожата с допълнителни инфекции. Качеството на живот на тези хора е изключително влошено, тъй като от постоянния сърбеж те спят по около един час на нощ. В резултат на това са постоянно уморени и страдат от тежки депресии и други психични проблеми. По време на първите безплатни прегледи през ноември установих, че пациентите не са запознати с новите възможности за лечение на атопичен дерматит. Много от тях смятат, че заболяването не се лекува, и в отчаянието си просто са престанали да търсят решение на техния проблем. Това ме накара да дам възможност за безплатни прегледи за по-дълъг период от време, за да мога да обърна специално внимание на тези пациенти и да ги информирам, че вече съществува много ефективно лечение и че може да им се помогне. Новият медикамент е JAK-инхибитор, който от есента на 2023 г. предписваме на нашите пациенти над 12-годишна възраст с протоколи по Здравна каса“, обясни д-р Захариева.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ