Портал на Пациента

НЕ СИ САМ!

Подкаст за пациента: Хронична лимфоцитна левкемия

В студиото на Подкаст за пациента с Елена Цонева-Папуджиева водещите експерти по хематология д-р Наум Симоноски и д-р Виктория Барбукова, д.м. информират за живота с Хронична лимфоцитна левкемия и съвременните терапии.

Хроничната лимфоцитна левкемия е вид рак, който засяга белите кръвни клетки и има тенденция да напредва бавно в продължение на много години.

Засяга най-вече хора над 60 години и е най-честата левкемия при възрастните в Западна Европа (около 25% от всички левкемии).

ХЛЛ много често се диагностицира случайно при изследване на кръвната картина, а увеличените лимфни възли са най-честият ѝ обективен признак.

Около 25-50% от пациентите могат да бъдат асимптоматични, но други изпитват широка гама от симптоми.

Може ли човек с хронична лимфоцитна левкемия да бъде напълно излекуван?

Разбери от експертите в Подкаст за пациента: ХРОНИЧНА ЛИМФОЦИТНА ЛЕВКЕМИЯ, с подкрепата на AbbVie:

ℹ️ Всички новини в онкологията, следи в специализираната секция на Портал на пациента.


ℹ️ Съдържанието на това видео е с изцяло информативен характер. Видеото няма за цел да поставя диагноза или да предлага лечение или медицинска консултация. Моля, консултирайте се с лекар или друг здравен специалист, ако имате медицински въпрос или запитване, касаещо диагноза или терапевтични възможности. Информацията, предоставена в рамките на това видео, не замества съвет от здравен специалист. Информацията, предоставена от здравните специалисти чрез това видео изразява тяхното лично мнение и това мнение не ангажира организаторите, както спонсорите по заснемането му.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ